EPC

Wil je een appartement of woning verkopen of verhuren? Dan is het verplicht om een EPC (energieprestatiecertificaat) van dit woongebouw te laten opmaken. Het EPC dient beschikbaar te zijn voordat de woning te koop of te huur wordt aangeboden. Enkel een erkend energiedeskundige type A mag dergelijk energieprestatiecertificaat opmaken.


Heb je ook een elektrische keuring nodig? Vanaf slechts 60€ extra heb je reeds een uitbreiding van EPC met elektrische keuring! Bespaar dus nu door te kiezen voor een combi-keuring (EPC + elektrische keuring).

Wat is een EPC of energieprestatiecertificaat?

Het resultaat van het energieprestatiecertificaat geeft het energieverbruik per m² woonoppervlak per jaar weer. Dankzij dit kengetal kunnen potentiële kopers of huurders de energiezuinigheid van verschillende appartementen of woningen onderling vergelijken. De verkoper of verhuurder kan hiermee ook de energiezuinigheid van de woning aantonen. De score van het energieprestatiecertificaat wordt beïnvloed door de gebruikte materialen (isolatie, beglazing,...) het rendement van de installaties voor verwarming en warm water en de aanwezigheid van energiezuinige technieken (zoals zonneboiler, photovoltaïsche panelen,...) Daarnaast geeft het EPC ook enkele praktische tips om de woning nog energiezuiniger te maken.

Wat heb ik nodig voor een EPC?

Je kan de opmaak van het energieprestatiecertificaat voorbereiden door een aantal documenten klaar te leggen. Hoe meer informatie de energiedeskundige krijgt, hoe nauwkeuriger het resultaat!

  • plannen van de woning
  • lastenboek van de woning
  • facturen van bouwmaterialen en verwarmingsinstallaties
  • technische documenten van de gebruikte bouwmaterialen en verwarmingsinstallaties
  • het oude energieprestatiecertificaat indien aanwezig
  • een postinterventiedossier of een as-built plan

De energiedeskundige stelt het energieprestatiecertificaat op, aan de hand van alle gegevens die hij tijdens zijn plaatsbezoek noteerde. Dit gebeurt op kantoor met de EPC-software. Hierdoor is het onmogelijk om een EPC onmiddellijk bij het plaatsbezoek af te leveren. Een EPC is steeds 10 jaar geldig.

Meer info? Advies nodig?

Contacteer ons via 02/899.04.51 of vul ons contactformulier in.