FAQ - Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een keuring bestellen?

Een keuring bestel je best op onze website via het tabblad 'bestelling plaatsen'. Na het invullen van jouw gegevens, wordt de prijs automatisch berekend en kan je de bestelling vervolledigen.


Hoe verloopt de betaling van een keuring?

Bij het online bestellen, krijg je de keuze tussen twee opties. Ofwel betaal je onmiddellijk online via de beveiligde paybox-module. Indien je niet online wenst te betalen, dien je de keuring af te rekenen bij de keurder op het moment van de controle met bancontact of door een cash betaling.


Hoe snel kan Service Direct de keuring uitvoeren?

Na de bestelling via onze website contacteert onze planningsdienst je binnen de 2 werkdagen om de afspraak in te plannen. Afhankelijk van de regio en het type keuring, wordt de snelst mogelijke oplossing voorgesteld.


Keurt Service Direct ook 's avonds en in het weekend?

Neen, keuringen gebeuren op weekdagen tussen 8u30 en 17u (start laatste keuring). Het is voor ons helaas niet haalbaar om ook 's avonds of in het weekend keuringen uit te voeren.


Krijg ik het verslag van de elektrische keuring ter plaatse?

De elektrische keuringen worden steeds digitaal uitgevoerd. De keurder heeft hiervoor een speciale tablet bij zich. Hierdoor kan de keurder het verslag (na betaling) onmiddellijk per e-mail versturen. Dit digitaal verslag (in .pdf-vorm) telt als origineel verslag. Elke kleurenafdruk is een officiƫel document.


Krijg ik het EPC onmiddellijk ter plaatse?

Dit is helaas niet mogelijk. Alle informatie die onze keurder verzamelde, wordt ingegeven in de online certificatiesoftware van de overheid. Hierdoor duurt het enkele dagen voordat het certificaat beschikbaar is.


Is Service Direct een erkende controle-organisme?

Service Direct is een commerciƫle benaming van ACA vzw. Alle keuringen die u bij Service Direct bestelt, worden dus uitgevoerd door de gecertificeerde keurders van ACA.


Wat moet ik doen met een gebouw met meerdere elektriciteitstellers?

Als je een keuring nodig hebt van een gebouw met meerdere elektriciteitstellers, dan dien je voor elke teller een aparte keuring te bestellen. Er is immers een apart keuringsverslag nodig voor elke teller!